Bindweefsel behandelingen

Het behoud van een jonge gezonde huid

Wat is nou eigenlijk bindweefselmassage?

Bindweefselmassage is een massage die zorgt dat het bindweefsel in de huid in optimale conditie blijft. Iedereen krijgt op den duur rimpels in de huid. Dat komt door het ouder worden, levenswijze zoals slechte voedingsgewoonte, roken, alcohol, weinig rust, te veel zon etc. Dit tekent zich af op de huid met als gevolg dat de huid rimpels gaat vertonen, het kaakcontour is niet meer strak, wallen onder de ogen, lijnen op het decolleté etc.

Wat zijn de kosten van een bindweefselbehandeling?

Bindweefselbehandeling van decolleté, hals en gelaat 60 min. €67,-
Bindweefselmassage rug 25 min. €30,-

Wat gebeurt er in de huid door bindweefselmassage?

D.m.v. bindweefselmassage wordt de huid zichtbaar verbetert. Door speciale massagetechnieken wordt heel gecontroleerd kleine scheurtjes in het bindweefsel gemaakt met als gevolg dat de doorbloeding van de huid optimaal verbetert, de afvalstoffen sneller worden afgevoerd en de voedingsstoffen optimaal worden opgenomen. Door de kleine beschadigingen gaat de huid meer bindweefselcellen produceren en deze zorgen ervoor dat er collageen en elastine wordt aangemaakt. Collageen geeft stevigheid aan de huid en elastine zorgt ervoor dat de huid soepel blijft.

Wat ziet u aan de huid na een bindweefselkuur?

De vochtbalans van de huid verbetert, rimpels worden veel minder diep en sommige rimpels verdwijnen. Wallen onder de ogen worden minder, het kaakcontour en onderkin worden strakker , de neuslippenplooi wordt minder diep, het decolleté en hals worden gladder. Ook voor de huid met acné littekens is dit een ideale behandeling omdat de littekens vervagen. Kortom het hele huidbeeld verbeterd zichtbaar, u ziet er gewoon jonger uit.

Hoe vaak moet u een bindweefselbehandeling laten doen?

Als uw huid nog jong en strak is kan u al beginnen met een bindweefselmassage om de huid in optimale conditie te houden. Maar als de huid lijntjes gaat vertonen is een bindweefselbehandeling in kuurvorm aan te bevelen. Een kuur duurt 3 maanden en u komt 1 keer per week, dat zijn dus 12 behandelingen. Is uw huid al wat ouder dan duurt een kuur 4 maanden en komt u de eerste maand 2 keer per week en de laatste 3 maanden 1 keer per week, dat zijn dus 16 behandelingen. Daarna kunt u een onderhoudsbehandeling om de 6 weken nemen om het resultaat optimaal te houden.

Wat kunt u zelf doen thuis om de huid gezond te houden?

Tijdens de bindweefselkuur is het van belang dat u zelf in optimale conditie bent, want bindweefselmassage is topsport voor uw huid. Dus voor u aan deze kuur begint is het belangrijk dat u stopt met roken, matigt met alcohol, gezond eet en voldoende nachtrust neemt. Tijdens de kuur is het heel belangrijk om 1000mg vit. C per dag te slikken, want zonder vit. C geen nieuw collageen. Ook is het belangrijk om thuis de huid goed te verzorgen met een anti aging crème.

Wat gebeurt er tijdens de behandeling?

Uw huid wordt eerst gereinigd, daarna wordt er een fruitzuren peeling op uw gelaat aangebracht en ongeveer 10 minuten gaat u onder het stoomapparaat zodat de dode huidcellen van uw gelaat losweken. Vervolgens pas ik de bindweefselmassage toe op uw decolleté, hals en gelaat zodat de huid optimaal doorbloed is. Daarna breng ik een herstellend serum aan op uw huid, daaroverheen een masker inclusief een oogmasker om de huid te kalmeren, verfrissen en te herstellen.

Wat kunt u verwachten na de behandeling?

U kunt een na reactie verwachten, dat houd in dat u zich een beetje koortsig kan voelen maar dat moet binnen 24 uur weer verdwenen zijn. Daarom is het belangrijk om voldoende rust te houden en
voldoende te drinken. Meestal is dit de eerste paar keer na de bindweefselmassage, daarna gaat de huid hier aan wennen. Uw huid kan wat beurs aanvoelen en er kunnen rode plekjes zijn ontstaan maar die zijn meestal binnen 3 dagen verdwenen en zijn heel goed te camoufleren.

Wanneer ziet u het resultaat?

Bij de eerste bindweefselbehandelingen zie je nog niet veel resultaat dat is ongeveer bij de 6e à 8e behandeling en dat komt omdat de huid tijd nodig heeft om zich te herstellen.
Daarna gaat u het echt zien aan uw huid, uw huid wordt dikker en strakker en rimpels vervagen, kortom uw huid gaat weer stralen en is weer in optimale conditie, u ziet er jaren jonger uit.

Contra indicaties bindweefselmassage

Koorts
Hartklachten
Bloeddrukproblemen
Algehele malaise
Hemofilie
Specifieke medicatie zoals bloedverdunners en prednison
Infectiegevaar bij defecte huid
Allergische constitutie
Zwangerschap
Actieve acné
Actieve rosacea