Elektrisch ontharen

Elektrisch ontharen d.m.v. de blendmethode is een duurzame ontharing. Door twee zwakstromen (wisselstroom en gelijkstroom) met elkaar te vermengen ontstaat de blendmethode. Doordat warmte en loog vrijkomen in de haarfollikel kan men met deze methode effectief en duurzaam ontharen en is de kans op nagroei gering. Een dun naaldje wordt langs het haartje in de haarfollikel gebracht en d.m.v. een stroomstootje wordt de haarwortel vernietigd, zodat het haartje los komt te zitten en moeiteloos uit de haarschacht verwijderd kan worden.

Wat zijn de kosten van elektrisch ontharen?

Elektrisch ontharen 15 min. € 21,-
5 min. € 9,-
Verwijderen van couperose, bloedblaasjes, steelwratjes en
ouderdomsvlekken 15 min. € 25,-

Wat kunt u thuis doen tussen de behandelingen door?

Haar groeit in een cyclus van 6 tot 12 weken en wanneer haren eerder aan het huidoppervlak verschijnen na een behandeling zijn dit nieuwe haren. Daarom mogen, tussen de behandelingen door, haren nooit worden uitgetrokken of geharst. Afknippen mag wel. Na de behandeling kan de huid een paar uur rood zien en/of warm aanvoelen. U kunt de huid thuis met een koude washand met wat ijsblokjes erin koelen. Gedurende 48 uur na de behandeling moet u de zon/zonnebank vermijden i.v.m. de kans op het ontstaan van vlekjes.

Wanneer zijn uw ongewenste haren definitief weg?

Dit hangt af van veel factoren zoals de hoeveelheid haren, de groeifase van de haren, de groeisnelheid van de haren, de dikte van de haren en de frequentie van de behandelingen. Een ontharingsproces van de bovenlip of kin duurt ongeveer 1 à 2 jaar. In het begin komt u één keer per week, daarna gaat er steeds langere tijd tussen zitten omdat de haren minder worden.

Meestal wordt elektrisch ontharen gedeeltelijk vergoed door uw zorgverzekeraar, mits de beharing in het gelaat voorkomt. Informeer bij uw zorgverzekeraar

Contra indicaties elektrisch ontharen

Zwangerschap
Maligne tumoren
Koorts
Pacemaker (kan gestoord worden)
Metalen prothesen
Diabetes i.v.m. slechte wondgenezing